"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Melek Mızrak Subaşı: “Bilecik’e sanat akademisi kazandırdık”

  • 30 Ekim 2023
Başkan Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediyesi'nin kültür-sanat hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İnsanoğlunun tarih öncesinden bugüne kadar yaşadığı duyguları, aşkı ve sevgiyi en güzel sanat anlatır. Sanatla o duyguları yaşar, izler ve dinleriz. Kentlerin de duyguları vardır, bu duyguları beslemek de en az fiziki çalışmalar kadar önemlidir. Kentleri ne kadar sever, kentlere ne kadar âşık olursak, kentler de o kadar güzelleşir. Bu nedenle kentimizde kültür-sanat etkinliklerine ağırlık veriyoruz. Böylece kentimizin ruhunu besliyoruz, kültürümüzü zenginleştiriyoruz.
Kültür-sanat hizmetlerimizin başında “Sanat Akademisi” geliyor. Kültür-sanat için ilk adımın eğitim olduğunun bilincindeyiz. Her yaştan yurttaşın farklı sanat dallarında eğitim alabildiği “Sanat Akademisi”, her yıl yüzlerce mezun veriyor ve yeni öğrencilerine kapılarını açıyor. Akademide eğitim alan gençler, konservatuarlara ve sanat okullarına gidiyor. Alanında uzman eğitmenlerle birlikte genç yeteneklerin keşfedilmesine öncülük ediyoruz.
Kentimizin geçiş noktasındaki bir bölgeyi “Sanat Sokağı” olarak planladık, yakın zamanda bu sokağı hizmete sunacağız. Sanat Sokağı’nın okulların geçiş bölgesinde olmasına özellikle dikkat ettik. Bu sokaktan geçen öğrencilerin ve gençlerin sanata kayıtsız kalamayacağını biliyoruz. “Sanat Sokağı” hem gençleri sanata yönlendirecek hem de kentimizin en güzel noktalarından biri olacak.
Sanatın ve sanatçının nerede karşınıza çıkacağı belli olmaz. Bu bağlamda her mecrada sanatın halkla buluşmasını önemsiyoruz. Sokak sanatçılarına özel alanlar yarattık, sokak sanatı kültürünün oluşmasını sağladık. Atatürk Parkı’nda sokak sanatçılarına “Sokak Sanat Noktası” ayırdık. Sokak sanatçıları bu alanda performanslarını sergiliyor. Bu sayede çocuklara ve gençlere sanat aşkını aşılıyoruz. Atatürk Parkı’nda modern sanatlar sergileri için bir salon açtık. Atatürk Parkı Sanat Galerisi, birbirinden ünlü ressamların, heykeltıraşların ve performans sanatçılarının sergilerini vatandaşlarla buluşturuyor. Sanat galerisi bugüne kadar yerel ve ulusal birçok sergiye ev sahipliği yaptı. Hedefimiz, uluslararası bir sergiyi Bilecik halkıyla buluşturmak. Sanatın her dalını kentimizle özdeşleştirmek istiyoruz.
Özellikle kadınlar ve çocuklar için her yıl Eskişehir, İstanbul, Bursa, Ankara gibi kentlere kültür turları düzenliyoruz, vatandaşların farklı kültürler hakkında bilgi almasını sağlıyoruz. Gençlerin keyifli vakit geçireceği kültür-sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Kentimizin özel günlerinde, ulusal bayramlarda ve belli tarihlerde etkinlikler (ücretsiz halk konserleri, tiyatro oyunları vb.) planlıyoruz. Pandemi döneminde sekteye uğrayan kültür-sanat etkinliklerini canlandırmak için sanatçılara destek olmaya devam ediyoruz.


Önerilen Haberler