Mersin Büyükşehir Belediyesi, genç istihdamına önem veriyor

• 30 Ekim 2023

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği işbirliğiyle “Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü için Güçlendirilmesi Projesi” hayata geçirildi. Gençlere, turizm ve konaklama sektörlerinde mesleki eğitim verilecek, istihdam olanakları sunulacak. Projeyle, iş hayatında veya eğitimde yer almayan, Mersin’de yaşayan 18-29 yaş arasındaki 30’u kadın, 15’i erkek olmak üzere toplam 45 gence, ön büro, servis ve kat hizmetleri alanlarında mesleki eğitim verilecek. Mesleki eğitim alan gençler, sektör buluşmalarına ve çalıştaylara da katılacak, işverenlerle bir araya gelebilecek ve otellerde işe başlayabilecek.