"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Rıza Akpolat: “Kültürel değerleri korumayı amaçladık”

  • 30 Ekim 2023
Başkan Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediyesi'nin kültür-sanat hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İlçemizde kültür-sanat hizmetlerini görünür kılmak için 2019 yılından bu yana özveriyle çalışıyoruz. Sergiler, tiyatrolar, festivaller ve konserler gibi etkinliklerle Beşiktaş’ın zengin kültürel mirasını, sanatsal canlılığını korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. İlçemizin tarihî ve kültürel değerlerini korumayı, paylaşmayı amaçlayan bu etkinliklerle Beşiktaş’ın ruhunu canlı tutuyoruz. Değerli sanatçı Sunay Akın’ın katkısıyla Kedi Müzesi’ni Beşiktaş’a kazandırdık. Masal, oyuncak, oyun ve çizgi roman tarihindeki kedileri aynı çatı altında toplayan Kedi Müzesi, her yaş grubuna hitap ediyor, eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunuyor.
30 Ağustos-1 Ekim 2022 tarihleri arasında “Beşiktaş Festivali” düzenledik. 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılında Kenan Doğulu’yla başlayan festivalde, Selda Bağcan, Goran Bregoviç, Musa Eroğlu, Hüseyin Turan, Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil ve Hadise sahne aldı. Müzikseverler, 2021 yılında REVIVAL konserleri kapsamında sevilen sanatçılarla buluştu, açık havada eğlencenin tadını çıkardı. Türk müziğinin efsane grubu Moğollar’ın açılışını yaptığı konserler serisinde Grup Gündoğarken, Kardeş Türküler, Melek Mosso ve Ceylan Ertem sahne aldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen özel konserde ise, sevilen sanatçı Gülşen, Barbaros Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. 5-31 Mart 2022’de ilk kez düzenlediğimiz Uluslararası Beşiktaş Tiyatro Festivali’nde, birbirinden güzel tiyatro oyunlarını vatandaşlarla buluşturduk.  
Kültür-sanat alanındaki çalışmalarımızı sadece etkinliklerle sınırlı tutmuyoruz, aynı zamanda bilgiye önem veriyoruz. Bu nedenle Oruç Aruoba Kütüphanesi’yle Altan Öymen Kütüphanesi’ni, Karaoğlan Gençlik Merkezi’ni ve Beşiktaş Akademi’yi ilçemize kazandırdık, gençlerin kültürel ve sanatsal gelişimine katkıda bulunduk. Beşiktaş’ta her yıl birbirinden farklı sergiler düzenliyoruz, birçok sergiye de ev sahipliği yapıyoruz. Bu sergiler aracılığıyla kültürel çeşitliliği korumayı, sanatı yaygınlaştırmayı ve toplumu bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle “Hayat Seninle Güzel” ve “Anadolu’da Bir Kızım Var” sergilerini düzenledik. Bu sergilerden elde edilen gelirle çocukların eğitimine destek olduk. Geçtiğimiz yıl, 122 görsel sanatlar öğretmeni tarafından hazırlanan “Ben de Varım” sergisine ev sahipliği yaptık, Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenlerin eserlerini Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde sergiledik. Pandemi sonrasında Beşiktaş’taki sanatçıları, sanatseverleri ve koleksiyonerleri bir araya getiren Buluşmalar Sergisi’ni, pandemi döneminde ise, “Beşiktaş İyileşecek” etkinliklerini düzenledik. Sokak sanatçılarını Beşiktaş’ın parklarında ağırladık.
Kitap okuma sevgisini yaygınlaştırmak amacıyla Beltaş Kitap Kafe’yi hayata geçirdik. Beltaş Kitap Kafe’de, sanatçıları, yazarları ve düşünürleri ağırlıyoruz, imza günleri ve söyleşiler düzenliyoruz. Önümüzdeki dönemde kültür-sanat mirasını korumak için yeni projeleri hayata geçireceğiz. Beşiktaş’ı daha fazla tanıtmayı, kültür-sanat etkinliklerinin herkes için erişilebilir olduğu bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz. Beşiktaş, kültür-sanat alanında ön plana çıkmaya devam edecek.


Önerilen Haberler