Ülgür Gökhan: “Stratejik planımızda kültür üzerine odaklandık”

• 30 Ekim 2023
Başkan Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi’nin kültür-sanat hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden sonra stratejik planımızda kültür üzerine odaklandık.  Eğitim, kültür, turizm, tarım ve kent yönetiminde gelişen, yerelde kentsel dayanışmayı ve barışı sağlayan vizyonumuz, yenilikçi, katılımcı, toplumcu, insan odaklı kurum misyonumuzla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda kent kültürünü ve toplumsal yaşamı korumak, kent sakinlerinin kültür-sanat etkinliklerine kolay erişmesini sağlamak, somut olmayan kültür mirasını yaşatmak ve gelecek nesiller aktarmak için çalışmalarımızı planladık. Bu nedenle toplumsal yaşamda birliktelik duygusunu güçlendirmek amacıyla sanat alanında etkin ve yoğun çalışmalar yapıyoruz. Yıl boyunca tiyatro, konser, sergi, dinleti, söyleşi, dans gibi tüm sanat disiplinlerinde etkinlikler düzenliyoruz. Özel ve önemli günlerde kitlesel programlar, tanıtım ve turizm öncelikli şenlikler, festivaller ve yarışmalar düzenliyoruz.

Toplumun her kesimine yönelik etkinlikler planlıyoruz. Kentlilik bilincini yükseltmek için kültürel projeler hazırlıyoruz. Kent kimliğinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Çanakkale’nin markalaşmış kentler arasında yer alması için geniş perspektifli projelere ağırlık veriyoruz. Belediyemize bağlı “Kent Müzesi ve Arşivi”, “Seramik Müzesi”, “Yazar Sanatçı Evi” ve “Kültür Merkezi” aracılığıyla etkinlikler düzenliyoruz, bahar ve yaz aylarında yoğun katılımın olacağı kamusal alanları kullanıyoruz. Değişimin ve yeniliğin bireylerin gelişimiyle başlayacağı düşüncesiyle hareket ediyoruz, atölyeler ve özel çalışma alanları oluşturuyoruz. Önümüzdeki dönemde de dünya ve ülke gündemini takip ederek kültür-sanat alanındaki çalışmalarımıza devam edeceğiz.