Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası düzenlendi

• 30 Ekim 2023
Küçükçekmece Belediyesi, Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası’na ev sahipliği yaptı.

Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası, öğrencilere, robot becerilerinin yanı sıra mühendislik becerilerini de sergileme fırsatı sundu. Turnuvada, ortaokul ve lise kategorisinde toplam 520 öğrenci kıyasıya mücadele etti, Türkiye genelinde 12 farklı ilden 55 farklı takım, dereceye girmek için iki gün boyunca yarıştı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Gözü her daim yüksekte, aklı bilimde olan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Bu mücadelede ilçemizin ismini başarılarıyla temsil eden ‘Çocuk Üniversitesi’, ‘Gençlik Merkezi’ ve ‘Bilgi Evleri’ öğrencilerimizle de gurur duyuyorum,” dedi.