Ali Orkun Ercengiz: “Kent belleği oluşturmak için çalışmalar yaptık”

• 30 Kasım 2023
Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi’nin kentsel belleği korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Burdur, tarihî ve kültürel değerleriyle zengin bir kent. Burdur’un tarihini ve kültürünü gelecek nesillere aktarmak için kent belleği oluşturmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Kentimizin kültürel mirası ve geleneksel yaşam biçimi hakkında araştırmalar yaptık. Araştırmalar neticesinde kent tarihini kayıt altına aldık. Burdur’un tarihî ve kültürel değerlerini yansıtan fotoğraflar ve eserler Burdur Kent Belleği Tanıtım Evi’nde sergileniyor. Burdur Kent Belleği Tanıtım Evi, Burdur’u simgeleyecek en önemli projelerimizden biri. Tarihî bir binada yer alan Burdur Kent Belleği Tanıtım Evi, kent tarihini ve kültürünü tanıtmak açısından zengin bir kaynak. Kentimizdeki tarihî eserlerin korunması, yapıların restore edilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Tarihî yapıları aslına uygun olarak restore ediyoruz. Bu çalışmalar sayesinde kentsel belleği korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya katkıda bulunuyoruz. Kentimizin tarihî ve kültürel değerlerini korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.