Ankara Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda yenilikçi çalışmalarını sürdürüyor

• 30 Kasım 2023
Ankara Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir ve çevreci ulaşım sistemlerini kapsayan projeleri hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteklediği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın koordine ettiği ve EGO Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü “SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı” kapsamında hane halkı araştırması yapılacak. Sürdürülebilir kentsel hareketliliği teşvik etmek için toplu taşıma sistemlerini iyileştirme, bisiklet ve yürüyüş altyapısını geliştirme, trafik sıkışıklığını azaltma ve sürdürülebilir ulaşım modellerini uygulama hedefiyle hazırlanan “SMART Ankara Projesi”, yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Anket, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bilimsel yöntemlerle belirlenen hanelerde yapılacak. Hane halkı araştırması, 26.000 hanede yaşayan yaklaşık 80.000 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılacak.