Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu altyapı projeleri için çalışmalarını sürdürüyor

• 30 Kasım 2023

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'nın geleceğini koruyacak çevre dostu altyapı projeleri için Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile ortak finansman anlaşması imzaladı. Hazine garantisiz 59 milyon 850 bin euro bütçeli krediyle öncelikle Hurma’da atık su arıtma çamuru yakma ve enerji geri kazanma tesisi inşa edilecek. Tesiste, çevre için tehdit oluşturan yıllık 180.000 ton arıtma çamuru bertaraf edilecek, elektrik enerjisi üretilecek. Başkan Muhittim Böcek, “Çevreye duyarlı tesislerimiz sayesinde iklim değişikliğine dirençli ve yeşil bir geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz,” dedi.