"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Barış Ayhan: “Kent belleğini gelecek nesillere aktarmayı hedefledik”

  • 30 Kasım 2023
Başkan Barış Ayhan, Sinop Belediyesi’nin kentsel belleği korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sinop, çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmış kadim bir kent. Böyle kıymetli bir tarihi korumak ve gelecek nesillere aktarmak, her Sinoplu gibi bizim de önceliklerimiz arasında yer alıyor. Kent belleğini gelecek nesillere aktarmak için projelerimizi planlıyoruz.  

Sivil mimari yapıları restore ederek gün yüzüne çıkarıyor, kent hafızasında yeri olan lokasyonları vatandaşların hizmetine sunuyoruz. Kentimizdeki sivil mimari örneği yapıları restore ederek sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin kullanımına veriyoruz. Kentimize uzun yıllardır buzhane olarak hizmet veren tarihî binayı kültür merkezine dönüştürdük. Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde, konserden söyleşiye, sergiden tiyatro gösterilerine kadar çok sayıda sanatsal etkinlik düzenleniyor.

Sinop, balıkçılık kültürüyle de iç içe bir kent. Kentimizdeki kale kazılarında 3.000 yıllık bir anforanın içinde tuzlu balık kalıntısına rastlanmış. Bu kalıntı lakerda olarak karşımıza çıkıyor. Sinop Kültür ve Turizm Derneği işbirliğiyle Sinop Lakerda Festivali düzenliyoruz. Bu kültürü kuşaktan kuşağa aktarmayı hedefliyoruz.

Sabahattin Ali gibi kentimizde iz bırakmış isimleri heykellerle ölümsüzleştiriyoruz. Uğur Mumcu Meydanı’na, büyük gazeteci Uğur Mumcu’nun heykelini yerleştirdik. Sinop’un sosyal ve kültürel yaşamını ele alan, kent hafızası için kaynak olan “Sinop’ta Yaşam” adlı dergiyi çıkarıyoruz. Dergimizin iki sayısına kent kütüphanesinden ulaşılabilir. Sabahattin Ali Kültür Merkezi’ndeki kütüphanede de dergimize ulaşılabilir. Önümüzdeki dönemde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz, kadim kentimizin hafızasına katkıda bulunacak projeleri hayata geçireceğiz.


Önerilen Haberler