Çorlu Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi hizmete girdi

• 30 Kasım 2023
Çorlu Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı

Çorlu Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkez, Hıdırağa Mahallesi’nde inşa edildi. Merkezin açılışına, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tezcan Buçan, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Ulutürk, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, siyasi partilerin başkanları ve yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeler, muhtarlar, eski dönem belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda ve dernek başkanları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, her an afetlerle karşılaşılabileceğini, bu nedenlere afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. Başkan Sarıkurt, “Afetlerin birçoğunu önleyemeyebiliriz, ancak olası zararları azaltmak elimizde. Afetlerle daha etkin mücadele etmek ve halkımızı afetlerden koruyabilmek amacıyla Afet Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçirdik,” dedi.