Efes Selçuk Belediyesi, Efes Selçuk Çocuk Meclisi’ni kurdu

• 30 Kasım 2023

Efes Selçuk Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü öncesinde Efes Antik Kenti Odeon’da Efes Selçuk Çocuk Meclisi’ni kurdu. Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin maddelerini okuyan çocuklar, “Çocuğum, haklarım var,” dedi. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ilçede çocuklar adına atılacak adımlara Efes Selçuk Çocuk Meclisi’yle birlikte karar vereceklerini belirtti. Başkan Sengel, “Çocukların fikirleri varsa, bu fikirleri uygulayabilecekleri bir ortam olması gerekir diye düşündük. Efes Selçuk Belediyesi’nin meclis üyelerini ve geleceğin idarecilerini burada görüyorsunuz, açmak istediğimiz kursları Çocuk Meclisi’ne soracağız,” dedi.