Harmandalı bölgesinde yürütülen imar planı çalışmalarının askı süresi tamamlandı

• 30 Kasım 2023
Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Harmandalı bölgesinde yürüttüğü imar planı çalışmalarının askı süresi tamamlandı.

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Harmandalı bölgesine yönelik sürdürülen imar planı çalışmalarının askı süresi tamamlandı. İdari prosedürün tamamlanmasıyla birlikte bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli’nin uzun yıllardır devam eden ve çözülemeyen imar sorununu çözüme kavuşturuyoruz. Harmandalı Mahallesi’ndeki nazım imar planı revizyonu kapsamında hazırladığımız, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı değişikliklerin 14.06.2023 tarihinde onaylandığı imar planlarının askı süresi tamamlandı ve bölgenin yapılaşması adına idari işlemler başlatıldı. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen heyelanlar nedeniyle gündeme gelen Cumhuriyet Mahallesi’nin imar planı çalışmaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıracağı jeolojik etüt çalışmaları sonuçlarına uygun olarak düzenlenecek,” dedi.