Kemalpaşa Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi heyecanı

• 30 Kasım 2023
Kemalpaşa Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kemalpaşa Belediyesi, DİSK Genel İş Sendikası’yla toplu iş sözleşmesi imzaladı. Sözleşme, Kemalpaşa Belediyesi bünyesinde çalışan 35 kadrolu işçiyi kapsıyor. Sözleşmeyle kadrolu personel için zam oranı, her altı ayda bir devlet memurlarına verilecek zammın oranına göre belirlenecek. Bir önceki dönemdeki sözleşmeden memnuniyet duyulması nedeniyle yeni sözleşme de aynı taslak ve sosyal haklar üzerinden imzalandı, 85 TL olan yemek parası 150 TL’ye çıkarıldı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren omuz omuza çalıştığımız mesai arkadaşlarımızın her zaman yanında olduk. Onları ekonomik açıdan rahatlatmak için çalışıyoruz,” dedi.