Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’un su sorunu çözmek için çalışıyor

• 30 Kasım 2023
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum’da yaşanan su sıkıntısının önüne geçmek için 110 milyon TL’lik bütçe ayırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ilave su çalışmaları, Bodrum’da barajların kuruması ve DSİ tarafından kapatılması nedeniyle hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından MUSKİ’ye 110 milyon TL’lik yatırım bütçesi aktarıldı, bu bütçeyle Bodrum’da önemli çalışmalar yapıldı. Su kesintilerinin en aza indirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında ilk etapta günde 1.100 metreküp su sağlayan kaynak sisteme eklendi, vatandaşların hizmetine sunuldu. Farklı su kaynaklarından üç ayrı proje dahilinde yürütülen çalışmaların ilkinde, 72.000 kişinin ihtiyacını karşılamak amacıyla günde 8.600 metreküp ilave su sağlayan su sisteme kazandırıldı.