Seyhan Belediyesi uluslararası misafirlerini ağırladı

• 30 Kasım 2023
Seyhan Belediyesi, “Yeşil Mutabakat” çerçevesinde faaliyet gösteren kompost üretim ve geri dönüşüm tesislerinde Erasmus+ programı öğrencilerini ağırladı.

Erasmus+ programı kapsamında yürütülen “Be Green with Pre-Cycling, Bartering and Zero Waste” projesinin Adana’daki ilk durağı, Seyhan Belediyesi’nin kompost üretim tesisi oldu. Erasmus+ programı öğrencileri, semt pazarlarından toplanan organik atıkların komposta dönüşüm sürecini inceledi, kompostla yetiştirilen tıbbi aromatik bitkilerle ödüllendirildi. Öğrenciler, ömrünü tamamlamış lastikler geri kazanım ve esnek zemin kaplaması üretim tesisinde ise, ömrünü tamamlamış motorlu taşıt lastiklerinin parklarda ve çocuk oyun alanlarında kullanılan esnek zemin kaplama üretim sürecine tanıklık etti. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr. Zeki Bozkurt, Seyhan Belediyesi’nin yenilikçi geri dönüşüm uygulamaları hakkında detaylı bilgi verdi.