Sinop katı atık ön işlem tesisine kavuşacak

• 30 Kasım 2023
Sinop Belediyesi ve Sinop Sahil Belediyeleri Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen katı atık ön işlem tesisinin yapımında sona gelindi.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, yapımı tamamlanmak üzere olan katı atık ön işlem tesisinde incelemelerde bulundu. Sinop Sahil Belediyeleri Birliği tarafından İller Bankası aracılığıyla 2021 yılında ihalesi yapılan tesiste, geçici kabul öncesinde makineler çalıştırıldı, deneme çalışmaları yapıldı. Devam eden testlerde bir problem yaşanmazsa tesis faaliyete geçirilecek. Tesiste, Sinop merkezden, Ayancık, Dikmen, Erfelek, Gerze ve Türkeli ilçelerinden toplanan çöplerin düzenli depolama ve bertaraf işlemleri gerçekleştiriliyor, atıklar (kâğıt, karton, plastik, metal atık, organik atık) ayrıştırılıyor, geri dönüşümden gelir elde ediliyor, çevre ve insan sağlığı korunuyor.