"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tolga Tosun: “Bandırma’nın kültürel değerlerini tanıttık”

  • 30 Kasım 2023
Başkan Tolga Tosun, Bandırma Belediyesi’nin kentsel belleği korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Kentlerin kültürel kimliği, geçmişin birikimiyle oluşur. Bu değerler, kentlerin gelişimine katkıda bulunur. Ülkemiz her daim uygarlıkların uğrak noktası olmuştur. Bu yüzden “cennet vatan” olarak tabir ettiğimiz ülkemizin her noktası tarihin izlerini taşımaktadır.
Bandırma, doğunun ve batının birleştiği önemli konumdadır. Bandırma’nın bir yanında Daskyleion Antik Kenti, diğer yanında Kyzikos Antik Kenti bulunmaktadır. Helenistik Dönem’e ait kalıntıların bulunduğu Daskyleion Antik Kenti’yle M.Ö. 334 yılının Roma kalıntılarına ev sahipliği yapan Kyzikos Antik Kenti’nin kazı çalışmalarını destekliyoruz.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e ilk kez 2020 yılında katıldık. Her yıl 40.000’den fazla sektör profesyonelini ağırlayan bu fuarda 2022 yılında da yer aldık. Son Kurşun Anıtı’nın standında Bandırma’nın kültürel, sanatsal ve tarihi özelliklerini, tarım ürünlerini, doğal güzelliklerini ve birbirinden leziz tatlarını tanıttık.

İlçemizi tanıtacak kitaplar yayımladık. “Bir Zamanlar Bandırma” adlı kitabı vatandaşlarla buluşturduk. Beğeni toplayan kitabın ikincisini 5. Uluslararası Bandırma Kitap Günleri’nde tanıttık, Bandırma’nın tarihini muhteşem bir çalışmayla ölümsüzleşirdik. Sivil toplum kuruluşlarıyla, Bandırma Kent Konseyi’yle birlikte Bandırma’yı ulusal/uluslararası alanda tanıtmak için birçok çalışmaya imza attık. Önümüzdeki dönemde de çalışmalarımıza devam edeceğiz.


Önerilen Haberler