TURBELDAK, doğaseverleri tarih ve doğayla buluşturdu

• 30 Kasım 2023
Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), doğaseverleri tarih ve doğayla buluşturdu.

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), doğa ve tarih meraklılarını bir araya getirdi. TURBELDAK tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Uşak’ın Banaz Çayı üzerindeki Clandras Köprüsü ve çevresinde yürüyüş yapıldı. Frigyalılar dönemine ait olan, 2.500 yıl önce inşa edilen ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Clandras Köprüsü ve civarında organize edilen yedi kilometrelik doğa yürüyüşü, katılımcılara eşsiz bir deneyim sundu.  Yürüyüş lideri Orhan Mert, “TURBELDAK olarak doğal güzellikleri ve tarihî mirası koruma bilincini artırmayı amaçladığımız bir etkinlik düzenledik. Birçok farklı kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapan Clandras Köprüsü ve çevresinde gerçekleştirdiğimiz yürüyüş sırasında manzaranın ve doğanın huzur veren atmosferiyle buluştuk,” dedi.