Uluslararası Varda Ultra Trail Koşusu gerçekleşti

• 30 Kasım 2023
Adana Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Varda Ultra Trail Koşusu’na ev sahipliği yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez “Uluslararası Varda Ultra Trail Koşusu” düzenlendi. Toplam 750 sporcunun üç ayrı parkurda yarıştığı etkinlikte 400 belediye personeli görev yaptı. Parkurları tarihî Varda Köprüsü’nde son bulan organizasyonda bir ilk yaşandı, Pozantı Belemedik’te yarışmaya başlayacak 250 sporcu, çıkış noktasına trenle gitti. Sporun ve turizmin iç içe olduğu etkinlik sayesinde Adana’nın nadide güzelliklerinden Belemedik Tabiat Parkı, Kapıkaya Kanyonu, Çakıt Vadisi, Millî Park ve Varda Köprüsü, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıldı.