Adana Büyükşehir Belediyesi çocuk istismarı ile mücadele ediyor

• 29 Aralık 2023
Adana Büyükşehir Belediyesi, çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi için atölye düzenledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği tarafından yürütülen “Çocukların Bedensel Söz Hakları Yaygınlaştırma Programı” kapsamında atölye düzenledi. Atölyede, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde görev yapan 20 personel, çocuk algısı, çocuk katılımı, çocukların bedensel söz hakkı, cinsel istismara karşı koruyucu-önleyici yaklaşım ve yetişkin sorumlulukları gibi konularda eğitim aldı. Atölye katılımcılarına eğitim ve seminerler düzenleme görevi verildi. Atölyenin sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.