"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ali Orkun Ercengiz: “Muhtarlarla her ay toplantı yaptık”

  • 29 Aralık 2023
Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi’nin yerel demokrasiyi güçlendirmeye yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Kentimizin sosyal dokusunu güçlendirmek ve toplumun her kesimini kucaklayarak daha yaşanabilir bir kent olmak amacıyla projelerimizi hayata geçirdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana ortak aklı savunan yönetim anlayışımızla projelerimize yön verdik. Sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, Burdur Kent Konseyi ve muhtarlarla düzenli olarak bir araya geldik, kentimizin öncelikli ihtiyaçlarını belirleyerek projelerimizi şekillendirdik.

Burdur Kent Konseyi’yle ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde “Engelli Meclisi”, “Engelsiz Kafe” ve “Engelli Dayanışma Merkezi” projelerini hayata geçirdik. Bu projelerle sadece fiziksel engelleri kaldırmayı değil, aynı zamanda toplumsal bilinci yükseltmeyi de amaçladık. Muhtarlarla her ay toplantı yaptık, mahallelerin öncelikli sorunlarını belirledik, ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladık. Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaptık, özellikle sosyal ve kültürel faaliyetlere sivil toplum kuruluşlarını dahil ettik. Yer sıkıntısı çeken sivil toplum kuruluşlarına belediyemize ait alanları kiraladık. Belediyemizin hizmet binasını yeniledikten sonra eski binayı sivil toplum kuruluşlarının kullanımına sunacağız.

Cumhuriyet Meydanı’nı yenileme projemize vatandaşları da dahil ettik. Proje ekibimizin hazırladığı tasarımları vatandaşların oylamasına sunduk. Hazırladığımız anketi belediyemizin web sitesinde paylaştık, vatandaşların oy kullanmasını sağladık. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışan, kentimizi simgeleyen, çok fonksiyonlu bir meydanı Burdur’a kazandırdık.

Önümüzdeki dönemde de sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere meslek örgütleriyle, Burdur Kent Konseyi’yle işbirliğimizi sürdüreceğiz, her projemizi ve etkinliğimizi birlikte planlamaya devam edeceğiz. Amacımız, birlikte hareket ederek Burdur’u daha konforlu ve yaşanabilir bir kent hâline getirmek.


Önerilen Haberler