"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Barış Ayhan: “Katılımcı yönetim anlayışını benimsedik”

  • 29 Aralık 2023
Başkan Barış Ayhan, Sinop Belediyesi’nin yerel demokrasiyi güçlendirmeye yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal demokrat anlayışın temelinde demokrasi vardır. Demokrasi tabana yayılmalı, yerel dinamiklerle güçlendirilmeli ve kitlelere aktarılmalı. Demokrasinin yereldeki etkisi yadsınamaz. Biz de bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yönetim, katılımcı ve eşitlikçi düzlemde olursa, yaşanabilir bir kent oluşturulabilir.  Vatandaşlara en yakın kamu hizmet birimi belediyelerdir. Belediyelerin katılımı, denetimi ve paydaşlığı yönetilebileceğine inanıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, derneklerle, diğer örgütlerle işbirliğine önem veriyoruz. Bugüne kadar bu işbirlikleri sayesinde daha etkili ve kapsayıcı çözümler geliştirmeye odaklandık.

Konferans, söyleşi ve benzeri etkinliklerle Sabahattin Ali Kültür Merkezi’ni vatandaşlara açtık. Bu sayede süreçlere katılımı sağlıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına ve derneklere kamu yararını gözeten çalışmalarında destek oluyoruz, paydaşlık rolü üstleniyoruz. Önümüzdeki dönemde de kent genelinde gerçekleştirilen çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz. Katılımcı yönetim anlayışımızı sürdüreceğiz. Vatandaşların görüşlerine, taleplerine ve ihtiyaçlarına öncelik veriyoruz. Sinop’un daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent olmasını hedefliyoruz.


Önerilen Haberler