"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kadir Albayrak: “Tekirdağ’ın tüm paydaşlarıyla bir araya geldik”

  • 29 Aralık 2023
Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yerel demokrasiyi güçlendirmeye yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İnsan odaklı yönetim anlayışımızın temel ilkelerinden biri, birlikte yönetimdir. “Birlikte Yönetmeye Hazır Mısınız” sloganıyla yola çıktık, kentimizin yönetimine talip olduk, vatandaşların güveniyle iki kez göreve getirildik. Kentimizin tüm paydaşlarını karar alma ve yönetim süreçlerine dahil ediyoruz. Belediyemizin meclisi, yerel demokrasi adına çok önemli bir karar alma organıdır. Tekirdağ Kent Konseyi’nin bünyesindeki “Kadın Meclisi”, “Gençlik Meclisi”, “Engelli Meclisi” ve çalışma grupları, projeleriyle hem yerel demokrasinin güçlendirilmesine hem de hizmetlerin, yatırımların ve projelerin iyileştirilmesine katkıda bulunuyor.

Kentimizin tüm paydaşlarıyla düzenli aralıklarla toplantılar yapıyoruz, proje önerilerini alıyoruz, raporlar hazırlıyoruz ve projeleri değerlendiriyoruz. Kentimizin 11 ilçesindeki muhtarların katılımıyla çalıştay düzenliyoruz. Meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, hemşeri dernekleri ve vakıflarla da düzenli aralıklarla toplantılar yapıyoruz. Hizmet modelimizi iyileştirmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Belediyemizin ve TESKİ personelinin önerilerini üst yönetimle paylaşması için iletişim kanallarımız açık, kurumsal web sitemizdeki portal aracılığıyla öneriler bize iletiliyor, önerilerini uyguladığımız personeli ödüllendiriyoruz.

Tekirdağ Kent Konseyi, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle pek çok çalışmaya imza attık. Saha çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu sayede ihtiyaçları yerinde tespit ediyoruz, vatandaşların istek, şikâyet ve önerilerini dinliyoruz. Belediyemizi ana hizmet binasından değil, vatandaşlarla kucaklaştığımız her yerden yönetiyoruz. Yönetimde edindiğimiz bilgi ve deneyimi kaliteye dönüştürme çabamızın temelinde yerel demokrasiyi güçlendirmek yer alıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında, vatandaşların istek ve beklentileri doğrultusunda her alanda en iyi hizmeti verme ilkesiyle çalışmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler