"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mehmet Murat Çalık: “Demokrasinin ilkelerini ön planda tuttuk”

  • 29 Aralık 2023
Başkan Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediyesi’nin yerel demokrasiyi güçlendirmeye yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Beylikdüzü’nde demokratik yerel yönetim anlayışını güçlendirmek, ilçemizi daha ileri bir noktaya taşımak için demokrasinin şeffaflık, çoğulculuk ve katılımcılık ilkelerinden asla taviz vermiyoruz. Beylikdüzü’nü daha yaşanabilir, daha eşitlikçi, daha sevgi dolu bir ilçe hâline getirmek için ortak akılla hareket ediyoruz. Yerelde katılımcı demokrasiyi benimsiyoruz, partiler üstü bir anlayışla insan odaklı hizmetler üretmeye devam ediyoruz.

İlçe sakinlerinin karar mekanizmalarına katılımını önemsiyorum. Halk ve mahalle toplantıları düzenliyoruz, vatandaşlarla sık sık bir araya geliyoruz, onların öneri ve fikirlerini dinliyoruz. Vatandaşların öneri, talep ve şikâyetlerini değerlendiriyoruz. Sorunlara hızlıca çözüm bulmak için muhtarlıklarda çözüm ve çağrı merkezleri oluşturduk, bu merkezler 7/24 hizmet veriyor. Belediyemizin sosyal medya kanalları aracılığıyla da talep ve şikâyetleri alıyoruz. Etkinliklerimizi ve toplantılarımızı basında ve sosyal medya kanallarında duyuruyoruz, bu sayede vatandaş katılımını artırıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, kitle örgütleriyle, kent konseyleriyle işbirliği yapıyoruz. Beylikdüzü’nde yaşanan sorunları çözmek ve hizmet üretmek amacıyla ortak akılla birçok çalışmaya imza atıyoruz.

Önümüzdeki dönemde de ayrım gözetmeksizin herkese eşit hizmet sunmaya devam edeceğiz. Hizmet sunumunda İstanbul’un 39 ilçesiyle yarış hâlindeyiz, hizmette en iyisi olmaya talibiz. Vatandaşlar arasında ayrım gözetmedik, makam için siyaset yapmadık, makamları vatandaşlara hizmet için kullandık. Cumhuriyete, cumhuriyetin faziletlerine sahip çıktık. Yönetim modelimizle toplumsal değişimin ve uzlaşının mümkün olduğunu gösterdik. Çocuklar daha mutlu olsun diye hizmet ürettik. Beylikdüzü’nde yaşayan her canlı bizim için çok değerli. Huzurlu bir Beylikdüzü için çıktığımız bu yolda, ilçemizi İstanbul’un en güzel ilçesi hâline getirmek için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.


Önerilen Haberler