"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mehmet Oktay: “Yerel demokrasiyi güçlendirmeyi hedefledik”

  • 29 Aralık 2023
Başkan Mehmet Oktay, Marmaris Belediyesi’nin yerel demokrasiyi güçlendirmeye yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yılında göreve başladığımızda vatandaşlara şeffaflık, ortak akıl ve yerel demokrasi sözü vermiştik. Bu sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde yaşayan tüm canlıları ön planda tuttuğumuz yönetim anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortak aklı, karar alma ve yönetim süreçlerine dahil ediyoruz. Belediyemizin makam odalarının kapılarını vatandaşlara açtık. Vatandaşlar, benimle, başkan yardımcılarıyla, birim müdürleriyle görüşebiliyor, talep, öneri ve şikâyetlerini iletebiliyor. İlçemizle ilgili kararların alındığı meclis toplantılarını sosyal medya hesaplarından canlı yayınlıyoruz.

Site toplantıları, esnaf ziyaretleri, halk buluşmaları gibi organizasyonlar aracılığıyla vatandaşların talep ve önerilerini dinliyoruz. Vatandaşlar, belediyemizin web sitesindeki portal ve Halk Masası aracılığıyla önerilerini bize iletiyor. Ekiplerimiz, vatandaşlarla görüşerek talep ve istekleri dinliyor. İlçemizin tüm paydaşlarıyla bir araya geliyoruz. Muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, birlikler, hemşeri dernekleri ve vakıflarla birlikte hareket ediyoruz. Örneğin, turizmle ilgili kararları sektörün bileşenleriyle alıyoruz. Fuarlara katılımdan, turizmde ara eleman yetiştirme kurslarının açılmasına kadar her konuda fikir alışverişinde bulunuyoruz ve ortak karar alıyoruz. Dezavantajlı toplumsal gruplara ulaşmak için muhtarlar ve derneklerle işbirliği yapıyoruz. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla da koordineli çalışıyoruz. Vatandaşların talep ve isteklerini ön planda tutuyoruz. İçmeler’de projelendirilen çok amaçlı salon, pazaryeri ve yeraltı otoparkıyla ilgili referandum yaptık, vatandaşların görüşüne başvurduk. Vatandaşların talebi doğrultusunda projeyi hayata geçirmeme kararı aldık.

Önümüzdeki dönemde hedefimiz, beş yıllık görev sürecinde edindiğimiz bilgi ve deneyiminden yararlanarak yerel demokrasiyi güçlendirmek. Demokrasi, şeffaflık, ortak akıl ve vatandaşların kararları bizim için çok önemli. İlkelerimizden taviz vermeden çalışmaya, Marmaris’i geliştirmeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler