"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Arslan: “Tarımsal kalkınma kooperatiflerinin kurulmasını sağladık”

  • 6 Şubat 2023
Başkan Selman Hasan Arslan, Edremit Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İlçemizde sebze üretiminin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, tüketicilerin ihtiyaçlarının aracısız ve daha uygun fiyata karşılanabilmesi, çiftçileri örgütlemek ve sebze üretimini teşvik etmek amacıyla Çıkrıkçı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulmasına öncülük ettik. Ortak Hizmet Projesi kapsamında 305 dekarlık tarım arazisinin kullanım hakkı 25 yıllığına Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne verildi. Bu sayede 180 kişiye istihdam imkânı sağladık.

İlçemizin kırsal mahallelerinde hayvancılığın geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, sürdürülebilirliğinin sağlanması ve çiftçilerin teşvik edilmesi amacıyla Bostancı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. Bir adet traktör, bir adet fide ekim makinası ve yem bitkileri üretimi için 348 dekarlık tarım arazisinin kullanım hakkı 25 yıllığına kooperatife verildi. Bu proje kapsamında 160 kişiye istihdam imkânı sağladık.

Belediyemizin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen Ata Tohum Üretim Projesi kapsamında atalık tohumlardan üretilen yaklaşık 40.000 sebze fidesi çiftçilere ücretsiz dağıtıldı. Atalık tohum üretimini teşvik etmek için çiftçilere her konuda destek olduk.
Belediyemize ait zeytinlikler daha önce ihale yöntemiyle satılıyordu. Göreve başladıktan sonra zeytin hasadını kendimiz yapmaya başladık. Türkiye’nin ve dünyanın en kaliteli zeytinyağının üretildiği Edremit Körfezi’nde ilk kez 2019-2020 döneminde belediyemizin imkânlarıyla zeytin hasadı yaptık, 10 ton doğal sızma zeytinyağı elde ettik. 2021-2022’de 13.5 ton, 2022-2023’te 23.696 kilogram yağ üretildi. Elde edilen doğal sızma zeytinyağı, belediyemizin markası ve güvencesiyle şişelenip satışa sunulmaktadır.

Önümüzdeki dönemde tarımsal üretimi geliştirmeyi hedefliyoruz. Sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi kolaylaştırmak için tarım faaliyetlerinin artırılmasını sağlayacağız.


Önerilen Haberler