Bilgin: “Üreticileri ve çiftçileri yalnız bırakmadık”

• 6 Şubat 2023
Başkan Zeki Bilgin, Saruhanlı Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini daha hızlı ve verimli gerçekleştirmesi için 105 kilometrelik arazi yolunu asfaltladık. Pandemi sürecinde traktör ihtiyacı olan çiftçilere destek olduk, belediyemizin bünyesindeki traktörleri pazar günleri, şahsi traktörümüzü de her gün çiftçilerin kullanımına sunduk. 10 dönümün altında arazisi olan çiftçilere bir defaya mahsus 50 litre mazot yardımı yaptık. Başvuru şartları kabul edilen toplam 157 çiftçiye 7.850 litre mazot desteğinde bulunduk. 15 dönümü geçmeyen arazisi olan dar gelirli çiftçilere zeytin kasası ve buğday tohumu dağıttık. Belediyemizin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında başvurusu kabul edilen 60 çiftçiye 10’ar adet olmak üzere toplam 600 adet zeytin kasası, dekar başına 25’er kilogram buğday tohumu desteğinde bulunduk. Zirai ilaç makinelerine su temin etmek amacıyla kırsalda 30 farklı noktada sondaj ve su depoları yaptık. Sondaj ve su depoları sayesinde üreticilere ve çiftçilere kolaylık sağladık. Bu sayede zamandan ve yakıttan tasarruf edilmesini sağladık. Çiftçilere 120.000 adet domates, patlıcan ve biber fidesi desteğinde bulunduk. Zeytin alımı yapan firmalara kiralanmak üzere Apak Mahallesi’nde zeytin alım merkezi inşa ettik.

Önümüzdeki dönemde çiftçilerin talepleri ve belediyemizin imkânları doğrultusunda yatırım yapacağız, yeni projeleri hayata geçireceğiz. Üreticilere ve çiftçilere destek olmaya devam edeceğiz.