Bozan: “Sulu tarıma yönelik çalışmalar yaptık”

• 6 Şubat 2023
Başkan İlhami Bozan, Nurhak Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Üreticiye destek olmayı ve üretimi artırmayı hedefledik. İlçemizin en önemli geçim kaynağı hayvancılığı geliştirmek, göçü engellemek için adımlar attık. Üreticilere destek olduk. Yayla yollarına öncelik verdik, 400 kilometreye yakın stabilize yol çalışması yaptık. İlçemizin keçi peynirini tanıtmak amacıyla belgesel hazırladık. Göçe ilişkin vatandaşların yaşadığı zorluklara değindik. Yaylada yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla onları ziyaret ettik. Ücretsiz veterinerlik ve danışmanlık hizmeti verdik. Belediyemizin veteriner hekimi, yaylada ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi, doğru tedavi ve aşılama yöntemlerini anlattı. Sulama kanallarını yeniledik, koruge boruları onardık, sulu tarım için destekte bulunduk. Su geçişine engel olan yol ve kavşaklarda düzenleme yaptık. İlçemizin gelir kaynaklarından arıcılık için Bal Ormanı Projesi’ni başlattık, ilçemizin iklimine uygun, bal verimini artıracak ağaç türlerini araştırdık, hazine arazilerinde bu ağaçları toprakla buluşturduk ve yeni bir yaşam alanı yarattık.

Önümüzdeki dönemde belediyemizin imkânları doğrultusunda çiftçilere mazot desteğinde bulunmayı, yaylalara sulaklar yapmayı planlıyoruz. Yaylalarda atıl durumdaki su kaynaklarını meraya kazandırmayı, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaşadığı su problemini çözmeyi hedefliyoruz. Çiftçilere tohum ve gübre desteği vermeyi amaçlıyoruz. Damızlık keçi ve koyun hibe etmeyi, üretimi artırmayı planlıyoruz.