Bozdemir: “Tarım kooperatiflerinin kurulmasını destekledik”

• 6 Şubat 2023
Başkan Yurtseven Bozdemir, Bahadın Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Tarım kooperatiflerinin kurulmasını ve faaliyetlerini destekledik. Tarım arazilerine ulaşımı kolaylaştırmak için arazi yollarında düzenleme yaptık. Çiftçilerin, ürünlerini satmasına yardımcı olmak için kantarları elektronik kantarla değiştirdik. Çiftçilerle toplantılar yaptık. Üretimde verimliliği sağlamak ve maliyeti düşürmek için tarım arazilerinin toplulaştırılması için belediyemizin meclisinde karar aldık, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk, ancak olumlu yanıt alamadık. Merada ve arazilerde hayvanların su ihtiyacını karşılamak için yeni çeşmeler yaptık, eski çeşmeleri de onardık. Suyun bulunmadığı alanlara belediyemizin tankerleriyle su taşıyoruz, hayvanların su ihtiyacını gideriyoruz.

Önümüzdeki dönemde çiftçilerin, ürünlerini değerinde satabilmesi için yeni kooperatifler kurmak amacıyla girişimde bulunacağız. Arazilerin toplulaştırılması için tekrar başvuru yapacağız. Beldemizdeki Tarım Kredi Kooperatifi’nin tekrar açılmasını sağlamak için çalışmalar yapacağız. Çiftçilerin bilgisini artırmak için İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Hayvancılığın geliştirilmesi için meraya yakın bir yerde yer tahsis edeceğiz. Yeraltı su kuyuları açarak basınçlı sulu tarıma geçmeyi planlıyoruz. Tahıl ve bakliyat ürünleri için eleme ve paketleme tesisi kuracağız. Toprak analizi yapılması için üreticilere makine ve ekipman desteğinde bulunacağız. Son teknolojiye uygun seralar oluşturacağız. Bağcılığı ve meyveciliği geliştirmeyi hedefliyoruz.