Dayanışma Evi’ne Rusça konuşan topluluk temsilcilerinden ziyaret

• 6 Şubat 2023
Mezitli Belediyesi Dayanışma Evi’ni, Rusça konuşan topluluk temsilcileri ziyaret etti.

Mersin’de yaşayan, Rusça konuşan topluluk temsilcileri, Mezitli Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlarla hayırseverleri bir araya getirdiği Dayanışma Evi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dayanışma Evi sorumlusu Pelin Yalman ve gönüllü Süreyya Özdemir’le sohbet eden Rus gazeteci, gönüllü çevreci Elena Volodina, Mersin Rus Cemiyeti kurucusu, gönüllü Alena Dyakonova ve “Mersin Plaj Voleybolu” organizatörü Can Özdemir’in de aralarında olduğu Rus ülkelerinden gelen topluluk üyeleri, yardım malzemelerinin toplanması, temizlenerek gruplara ayrılması ve ihtiyaç sahiplerine ulaşması sürecini ayrıntılarıyla öğrendi. Rusça konuşan topluluk temsilcileri, Dayanışma Evi’nin daha kapsamlı şekilde hizmet verebilmesi için çalışma yapacaklarını belirtti.