Deveciler: “Zeytin üretimine yoğunlaştık”

• 6 Şubat 2023
Başkan Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İlçemizde zeytin üretimi ve zeytincilik yaygın. Mülkiyeti belediyemize ait olan atıl durumdaki arazileri değerlendirmeyi hedefledik. Ticaret Odası’yla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında zeytin ve zeytinyağı için coğrafi işaret aldık, ürünlerin daha yüksek fiyatla pazarlanmasını sağladık. Bahadınlı, Kızıklı, Pelitköy, İskele Mahalleleri’ndeki zeytinliklerde toprak analizi yaptık, zeytinlikleri gübreledik, budadık ve sürdük. Vatandaşların tapulu arazilerindeki zeytin ağaçlarının satışını gerçekleştirdik, atıl durumdaki ağaçların değerlendirilmesini sağladık. Toplanan zeytinleri zeytinyağı, sabun hâline getirdik, web sitesi ve satış noktaları aracılığıyla satışa sunduk. Atalık tohum yetiştirme çalışmalarına devam ediyoruz.