"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Doğan: “Üretim seferberliği başlattık”

  • 6 Şubat 2023
Başkan Mustafa Doğan, Göktepe Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve gelir gelmez, beldemizin yıllardır ekilip dikilmeyen tarım arazilerinde üreticilerle birlikte üretim seferberliği başlattık. Belediyemize ait olan 60 dönümlük araziye imece usulüyle nohut ekildi, binlerce kişiyle hasat yapıldı. Ürünlerin pazarlanması için markamızı oluşturduk ve e-ticaret yoluyla ürünleri satışa sunduk. Elde edilen gelirin tamamı, üniversitede okuyan öğrencilere eğitim bursu olarak veriliyor.

Üretmek isteyen vatandaşlara ücretsiz nohut, siyez buğdayı, sebze fideleri, badem ve ceviz fidanları dağıttık, üretim seferberliğine katkıda bulunduk. Beldemizde üretilen ürünleri çeşitlendirdik. Kadınlar üreticiler için kooperatif kurduk. Kullanılmayan eski karakol binasını yeniledik, Doğal Ürünler Üretim Evi’ne dönüştürdük, kadın kooperatifine tahsis ettik, kadınlar için makine ve ekipman temin ettik.

Beldemizdeki tarihî su değirmenini restore ettik, vatandaşların hizmetine sunduk, mısır ve buğdayın neredeyse ücretsiz öğütülmesini sağladık, üreticilere destek olduk. Atalık tohumlardan domates, biber ve patlıcan fideleri ürettik, vatandaşlara ücretsiz dağıttık. Sulama suyu için sondaj çalışmaları yaptık, güneş enerjisi panelleri vasıtasıyla yeraltından su çıkardık. Bu yıl, 15 dönümlük araziye buğday ektik. Elde edilecek ürünleri kooperatife hibe edeceğiz. Önümüzdeki dönemde de tarımsal üretimi ve üreticileri desteklemeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler