Elçin: “Atalık tohumları koruduk”

• 6 Şubat 2023
Başkan Demirhan Elçin, Artvin Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Atalık tohumların kaybolmaması için “Yerel Ata Tohumlarını Hemşerilerimizle Buluşturuyoruz” projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında Artvin Yerel Tohum Derneği’nden ücretsiz temin ettiğimiz atalık tohumları kiraladığımız seralarda fide hâline getiriyoruz. Ürettiğimiz fideleri ücretsiz dağıtıyoruz. Tek şartımız, atalık tohumları devam ettirebilmemiz için mahsul alındıktan sonra elde edilen tohumların bir kısmının belediyemize verilmesi. 2021 ve 2022 yıllarında belediyemizin personeliyle seralarda fide yetiştirmeye başladık. Yetiştirdiğimiz fideleri, mahalle mahalle gezerek vatandaşlara ücretsiz dağıttık. Bu projeyle vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını hedefledik, hedefimize ulaştık. Üç yıl içinde atalık tohumlardan elde ettiğimiz toplam 320.000 fideyi vatandaşlarla buluşturduk.

2023 yılında Artvin Yerel Tohum Derneği’nin yanı sıra Artvin Ziraat Odası’nı da paydaşlarımız arasına dahil edeceğiz, 200.000 kök fideyi vatandaşlara ücretsiz dağıtacağız, üretime katkıda bulunacağız.