"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Elmasoğlu: “Erzin’e has ürünleri tanıttık”

  • 6 Şubat 2023
Başkan Ökkeş Elmasoğlu, Erzin Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Erzin’in en önemli geçim kaynaklarından biri, narenciye bahçeleri. 119.668 dekarlık ekili alanda ortalama 779.600 ton üretim yapılıyor. İlçemize has satsuma mandalinasının yaklaşık %30’luk kısmını (ülke çapında) üretiyoruz. İlçemizin diğer geçim kaynağı da zeytin bahçeleri. 19.150 dekarlık ekili alanda ortalama 18.870 ton üretim yapılıyor.

Göreve başlar başlamaz, Erzin Belediyesi Erzin Tarım Ürünleri Ltd. Şti.’yi kurduk. Narenciye, zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere bölgemizde üretilen ürünleri tüketicilere ulaştırmak ve tanıtmak amacıyla internet üzerinden satış yapıyoruz. Erzin Tarım Ürünleri Ltd. Şti., Berlin’de dünyanın en önemli yaş sebze fuarlarından olan Fruit Logistica’ya katıldı, uluslararası birçok firmanın dikkatini çekti. Fuarda, Erzin narenciyesini tanıttık.

İstanbul ve Ankara’da düzenlenen “Hatay Günleri” tanıtım etkinliklerine ve benzeri etkinliklere katıldık, bölgemizin ürünlerini (narenciye, zeytin, zeytinyağı, turunç reçeli, nar ekşisi, domates ve biber salçası) tanıttık, ürünlerini satışını yaptık, bu sayede üreticilere destek olduk.

Yerli bir yazılım firmasıyla yaptığımız anlaşma kapsamında tarımda dijital dönüşümü sağlayacağız, multispektral kameralı droneları çiftçilerin hizmetine sunacağız. Devrim niteliğindeki bu hizmetle çiftçiler rekolte tahmininde bulunacak, en fazla %10 yanılma payıyla ürün miktarını öngörerek pazarlığını yapacak, bahçesinde hangi zararlıların olduğunu, bu zararlıların bahçesinin neresinde bulunduğunu öğrenecek, bölgesel müdahale imkânı bulacak, emek, para ve zaman kaybından kurtulacak. Üretim yaptığı alandaki mineral eksikliği, su stresi, don zararı vb. sorunları tespit edecek, soruna müdahale edebilecek, bu sayede ürünlerin verimini artıracak.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü, Tarım Arazileri Sulama Kooperatifi’yle işbirliği yapmaya, tarım arazilerinin korunması, ürünlerin pazarlanması gibi konularda fikir alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz. Tarımsal üretime ve üreticilere desteğimizi sürdüreceğiz.


Önerilen Haberler