"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Eryılmaz: “Çiftçilere danışmanlık hizmeti verdik”

  • 6 Şubat 2023
Başkan Refik Eryılmaz, Samandağ Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İlçemizin tarım ve turizmle kalkınacağının bilincindeyiz. Bu nedenle tarımsal üretime yönelik önemli çalışmalar yapma kararı aldık. Belediyemiz bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurduk, tarımsal kalkınmayı sağlamak, vatandaşlara istihdam yaratmak ve işsizliğin önüne geçmek için çalışmalara başladık. Samandağ Belediyesi Kırsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurduk. Kooperatifin çalışmaları neticesinde Meyve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi Projesi’ni geliştirdik. Mustafa Kemal Üniversitesi’ndeki akademisyenlerle birlikte yaklaşık altı ay çalıştık ve projemizi tanıttık. Proje kapsamında elde edecek ürünlerle katma değer sağlanacak. Samandağ’ın 42 mahallesinde üretilen tarımsal ürünleri değerlendirerek ürünlerin raf ömrünü uzatmak, seracılığı teşvik etmek ve tarımı endüstriyel hâle getirmek amacıyla çiftçilere danışmanlık hizmeti veriyoruz, proje desteğinde bulunuyoruz.  

Kadınları üretime dahil etmek, ilçemizin ürünlerini tanıtmak ve ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla Kadın Girişimi Kooperatifi’ni kurduk. Kadın Girişimi Kooperatifi, çok kısa sürede yol katetti, bölgemizde yetişen ürünlerin tamamının işlendiği bir kooperatife dönüştü. Hibe başvurusu yaptık. Gastronomi Köyü’nün kurulmasına ilişkin projemiz kabul edildi. Türkiye’nin ilk Gastronomi Köyü’nü kurduk. Gastronomi Köyü’nü yaz aylarında hizmete sunacağız. Bu sayede hem ilçemizin turizmine katkıda bulunacağız hem ürünlerimizi tanıtacağız hem de vatandaşlara istihdam imkânı sunacağız.

Önümüzdeki dönemde de çiftçilere destek olmaya devam edeceğiz. Vatandaşları tarıma ve seracılığa teşvik edeceğiz. Samandağ biberi, maydanoz, mandalina, portakal gibi ürünleri dünyaya tanıtacağız. İnovatif girişimlerle çiftçileri üretim sürecine dahil edeceğiz. Tarımsal kalkınmada adından sıkça söz edilen marka bir ilçe olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  


Önerilen Haberler