Gaziemir Belediyesi’nde mübadelenin 100. yıldönümü unutulmadı

• 6 Şubat 2023
Gaziemir Belediyesi, mübadelenin 100. yıldönümünde etkinlik düzenledi.

Gaziemir Belediyesi’nin mübadelenin 100. yıldönümü için düzenlediği etkinlikte, “100 Yıllık Hikâyemiz Seydiköy” adlı film gösterildi. Balkan Müzikleri Topluluğu’nun sahne aldığı etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda’nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, filmde rol alanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Balkan ülkelerinden anavatana göç etmek zorunda kalan ailelerin karşılaştıkları zorlukları ve Türkiye’de yeni bir yaşam kurma sürecini anlatan filmi izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.