Genç: “Kadınların ürettiği ürünleri satışa sunduk”

• 6 Şubat 2023
Başkan Turgay Genç, Döşemealtı Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden sonra tarıma yönelik çalışmalar yapmak amacıyla hissesinin %94’ü belediye şirketi Döşemeyol İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş.’ye ait olan Sınırlı Sorumlu Termessos Döşemealtı Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni kurduk, belediyemize ait yaklaşık 300 dönümlük arazinin kooperatife kiralanmasını sağladık. İlçemizde üretilen ürünleri ve kadınların emeğini değerlendirmek amacıyla kooperatif bünyesinde iktisadi işletme oluşturduk, 50’ye yakın kadın kooperatifini Termessos Döşemealtı Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin çatısı altında bir araya getirdik. Kadınların ürettiği ürünlerin satışa sunulması amacıyla “Emekçi Bakkal” adlı bir market kurduk.

Tarımsal üretimde kaynak sıkıntısını ortadan kaldırmak için yatırım, destek, kredi ve bağış talebinde bulunduk, talebimize ilişkin herhangi bir gelişme olmadı. Önümüzdeki dönemde zeytinyağı fabrikası kurmayı ve marka yaratmayı hedefliyoruz. Nar suyu üretimi ve benzer ürünlerin geliştirilmesi için bir tesis kurmak istiyoruz. Soğuk hava deposunu geliştirmeyi ve uluslararası pazara ürün sağlamayı amaçlıyoruz. Tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirmeyi ve pazarlamayı planlıyoruz. Ekilebilir arazilerin tamamını değerlendirmek istiyoruz.