"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gerenli: “Ürettiğimiz ürünleri vatandaşlarla paylaştık”

  • 6 Şubat 2023
Başkan Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İklim krizi ve ekonomik kriz nedeniyle sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmak her geçen gün zorlaşıyor. İlçe genelinde belediyemize ait kullanılmayan tarım arazilerini tespit ettik. Bu arazilerde buğday, ayçiçeği, nohut, soğan üretimine başladık. Ürettiğimiz her ürünü vatandaşlarla paylaşıyoruz. Halkın tarlasını halk için kullanıyoruz. Üretmeye, ürettiklerimizi vatandaşlarla paylaşmaya devam edeceğiz.

Atalık tohumların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kırklareli Ortak Akıl Derneği işbirliğiyle atalık tohumları geleceğe aktarıyoruz. Oluşturduğumuz tohum rotasıyla yerel üreticilerden topladığımız atalık tohumları saklıyor, tohumlardan elde ettiğimiz ürünlerle süreklilik sağlıyoruz. Tohum alma işlemiyle atalık tohumları geleceğe taşıyoruz, üretilen ürünleri de “Sevgi Mutfağı” aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz.

Pandemi sonrasında yaşanan ekonomik buhranla birlikte ucuz ve kaliteli gıdaya ulaşmak zorlaştı. Belediyemize ait tarım arazilerinin tamamını vatandaşlar için kullanıyoruz. Geçtiğimiz yıl 75 dönümlük alana ektiğimiz buğdaydan 39.870 kilogram ürün elde ettik. Toplam 26.500 kilogram unu ihtiyaç sahibi vatandaşlara vereceğiz. Ürettiğimiz undan yapacağımız ekmekleri Sevgi Mutfağı aracılığıyla yine ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştıracağız.

“Her Alanda Üreten Belediye” sloganıyla gerçekleştirdiğimiz faaliyetler arasında ayçiçek üretimi de yer alıyor. Belediyemize ait 380 dönümlük arazide yetiştirdiğimiz ayçiçeklerinden dekar başına 532 kilogram ürün elde ettik. Ayçiçek yağını beşer litrelik tenekeler hâlinde vatandaşlara göndermeye başladık. “Tarladan sofraya” anlayışıyla üretiyor, ürettiğimiz ürünleri vatandaşlarla paylaşıyoruz. Belediyemize ait arazilerde ürettiğimiz nohutu ve kuru soğanları Sevgi Mutfağı’na gönderdik. Tarımsal üretimin önemini anlatmak için ürettiğimiz fideleri vatandaşlara veriyoruz. “Fideler Bizden Ürün Sizden” sloganıyla, son iki yılda 10.000’den fazla domates, biber, salatalık ve patlıcan fidesini vatandaşlara dağıttık. Tarımsal üretimi artırmayı hedefliyoruz. Atalık tohum üretimini ve organik tarımı teşvik edici çalışmalar yapmayı planlıyoruz.


Önerilen Haberler