Gürbüz: “Tarımsal kalkınma derneklerini destekledik”

• 6 Şubat 2023
Başkan Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Foça karası üzümü için coğrafi işaret başvurusunu tamamladık. Foça karası üzümü bağcılığı yapılması şartıyla ilçemizdeki nitelikli tarım arazilerini ihaleye çıkarıyoruz. Ege Orman Vakfı işbirliğiyle Gerenköy’deki altı dönümlük araziye sakız fidanı diktik, altı dönümlük araziye ektiğimiz karakılçık buğday tohumundan iki ton ürün elde ettik. Gerenköy’de belediyemizin 12 dönümlük tarım arazisine ektiğimiz buğdaydan da dört ton ürün aldık. İşlenen ve ikişer kilogramlık paketlerle ambalajlanan unu ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttık. Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için Gerenköy’deki yedi dönümlük verimli araziye sebze-meyve ektik, ürünleri hasat ettik ve dağıttık (15 ton salatalık, üç ton domates, 10 ton biber, 60 ton soğan, üç ton kabak, üç ton kavun, üç ton zeytinyağı, üç ton karpuz, 10 ton patlıcan). Tarımsal kalkınma derneklerinin kurulmasını destekledik. İlçemizde tarımsal kalkınmayı sağlamak amacıyla belediyemizin desteğiyle iki yeni dernek kuruldu. Derneklerde, kadın istihdamı ve doğal ürün yetiştiriciliği ön planda tutuluyor.