“Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler Çalıştayı” düzenlendi

• 6 Şubat 2023
Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Merkezi işbirliğiyle” Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler Çalıştayı” düzenlendi.

Köy enstitüleri, Balçova’da düzenlenen çalıştayda ele alındı. Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği işbirliğiyle düzenlenen Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda, “Köy enstitülerinin temel kazanımlarının günümüzde yerel yönetimlerdeki karşılığı ne olmalıdır?” sorusunun cevabını bulmak için kısa bir panel düzenlendi. Prof. Dr. Kemal Kocabaş’ın moderatörlüğündeki panelde, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Köy-Kop Genel Başkanı Neptün Soyer ve önceki dönem Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, köy enstitülerinin günümüzdeki karşılığı olan yerel yönetim ve kooperatifçilik uygulamalarını anlattı.