Mübadele 100 Yıllık Hasret sergisi düzenlendi

• 6 Şubat 2023
Konak Belediyesi ve Selçuk Belediyesi, mübadelenin 100. yıldönümünde “Mübadele 100 Yıllık Hasret” sergisi düzenledi.

“Mübadele 100 Yıllık Hasret” sergisinin açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mübadelenin 100. yılında düzenledikleri etkinliklerle iki yakanın insanının birbirine daha da yaklaştığını ifade etti. Barışın egemen olduğu bir dünya vurgusu yapan Başkan Batur, Ege’nin barışın denizi olduğunu dile getirdi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, hem Girit göçmeni hem de uzun yıllar Eşrefpaşa’da yaşamış bir annenin kızı olarak Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un önerdiği sergi fikrini heyecanla karşıladıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından, mübadele günlerinden kalan aile yadigârı fotoğraf, el işi ve ev eşyalarının yer aldığı sergi gezildi.