Mübadelenin yüzüncü yılı Mudanya’da unutulmadı

• 6 Şubat 2023
Mudanya Belediyesi, Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği işbirliğiyle anma etkinliği düzenledi.

Mudanya Belediyesi, mübadelenin 100. yıldönümünde mübadilleri unutmadı. Mübadil torunları Mudanya’da buluştu. Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında göç yollarında yaşamını yitirenler anısına denize karanfil bırakıldı. Mudanya Konseyi Tiyatro Topluluğu’nun Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği, Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği, Mudanya Giritliler ve Yanyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin desteğiyle hazırladığı “Mübadil Öyküleri” adlı tiyatro gösterisi, izleyicileri duygulandırdı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu ülkeyi beraber inşa ettik, kardeşçe yaşıyoruz,” dedi.