Sağlıklı Atıştırmalıklar Tesisi kuruluyor

• 6 Şubat 2023
Çiğli Belediyesi, BM Uluslararası Göç Örgütü’nün desteğiyle “Sağlıklı Atıştırmalıklar Tesisi” kuruyor.

Çiğli Belediyesi, BM Uluslararası Göç Örgütü’nün desteğiyle Kaklıç Mahallesi’nde hayata geçireceği Sağlıklı Atıştırmalıklar Tesisi’nde, 18-50 yaş arasındaki 30 kadına “Freeze Dry” yöntemiyle kurutulacak meyve-sebzelerin sağlıklı atıştırmalıklara dönüştürülmesine yönelik mesleki eğitim verecek, kursiyerlerin yarısını mülteci kadınlar oluşturacak. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “BM Uluslararası Göç Örgütü’nün desteğiyle hayata geçireceğimiz ‘Sağlıklı Atıştırmalıklar Tesisi’ sayesinde israfın önüne geçeceğiz ve çiftçilerin elinde kalan ürünleri alacağız. Bu sayede hem çiftçilere destek olacağız hem de o ürünleri, katma değeri yüksek, sağlıklı ürünlere dönüştüreceğiz. Bu tesiste üretilecek ürünleri okullarda çocuklara öğün desteği olarak sunacağız,” dedi.