Seni Alırsa Fırtına oyunu seyirciyle buluştu

• 6 Şubat 2023
Ayvalık Belediye Tiyatrosu, “Seni Alırsa Fırtına” adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Mübadelenin 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ayvalık Belediye Tiyatrosu tarafından ilk kez sahnelenen “Seni Alırsa Fırtına” adlı oyun, tiyatroseverlere duygu dolu bir gece yaşadı. Oyun, Türkiye ve Yunanistan arasında 30 Ocak 1923’te imzalanan Türk-Rum Nüfus Mübadelesi Anlaşması’nın ardından zorunlu göçe tabi tutulan insanların yaşadıklarını anlatıyor. Ayvalık Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Erkan Cılak’ın yazıp yönettiği, 1923-1938 yılları arasındaki yarım kalmış bir aşk hikayesi üzerinden Ayvalık’ta yaşanan sosyo-kültürel değişimi bir kadının gözünden anlatan oyunda, birçok izleyici duygu dolu anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı.