“Uçak Fransız” Beşiktaşlı sanatseverlerle buluştu

• 6 Şubat 2023
Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle Fransız sanatçı Mathieu Forget’in “Yolculuğa davet #4” adlı sergisinin kapıları sanatseverlere açıldı.

Dans, performans, fotoğraf, kamera ve dijital estetik alanlarında çalışan çok yönlü Fransız sanatçı Mathieu Forget, “Yolculuğa davet #4” adlı sergisi, Institut Français Türkiye’nin davetiyle, Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle tarihî Hüsrev Kethüda Hamamı’nın büyüleyici ortamında sanatseverlere kapılarını açtı. “Uçan Fransız” olarak anılan sanatçı Mathieu Forget, büyüleyici sergisiyle İstanbulluları etkiledi. Uğurhan Akdeniz’in açılış etkinliği için özel olarak hazırladığı performansında Forget’e sema gösterisiyle Alper Akçay ve Neyzen Burak Malçok eşlik etti. Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan sanatçı, Türkiye’ye her zaman ilgisinin olduğunu dile getirdi.