8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde deprem bölgelerindeki kadınları unutulmadı

• 13 Mart 2023
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde deprem bölgelerindeki kadınları unutmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de deprem bölgelerindeki kadınların yanında oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ayrılan bütçe, deprem bölgelerine hijyen paketi gönderilerek değerlendirildi. Yenikapı Afet Yardım Toplama Merkezi’nde bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketleri çalışanı kadınlar, hijyen paketlerini özenle hazırladı. Hijyen paketlerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birlik ve beraberlik mesajı da eklendi. Samandağ ve Hatay merkezde kadın çadırları kuruldu, kadınların ihtiyaçları için kırsal alanlara da gidecek olan “Mor Otobüs” yola çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle yürütülecek bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri için “Mor Noktalar” da kuruyor.