Atakum Belediyesi, yeni deprem yönetmeliğini kabul etti

• 13 Mart 2023
Atakum Belediyesi’nin meclisinde yeni deprem yönetmeliği kabul edildi

Atakum Belediyesi’nin meclisinde yeni deprem yönetmeliği kabul edildi. Mart ayı belediye meclis karar toplantısı, Atakum Belediye Meclis Başkanvekili Sefer Çam’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Dokuz maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında, Atakum Belediyesi’nin deprem yönetmeliğine ilişkin gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. İmar ve Hukuk Komisyonu’nda deprem risklerine yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili alınan tavsiye kararları da açıklandı. Atakum Belediyesi sınırlarındaki binaların depreme dayanıklı olup olmadığına yönelik araştırma yapılacak, riskli yapılara ilişkin yasal süreç başlatılacak. Zemin etüt raporlarının yerinde denetimi için Atakum Belediyesi bünyesinde “Zemin İnceleme ve Denetim Birimi” kurulacak. Birimde, jeofizik, jeoloji ve inşaat mühendisi görevlendirilecek.