Eskişehir’den kayısı üreticilerine destek

• 13 Mart 2023
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Malatya’daki kayısı üreticilerine destek oluyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde zor durumda olan çiftçi ve üreticilere destek vermeye devam ediyor. Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay’da hayvan üreticilerine yem desteği sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Malatya’daki kayısı üreticileri için de önemli bir çalışma başlattı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, depremde ağır hasar alan Malatya’nın Doğanşehir ve Akçadağ Mahalleleri’nde evlerin alt katında veya ambarlarda bulunan kayısıların enkaz altında kalması üzerine çiftçilerin ürünlerini satın alıyor. Çalışma kapsamında 16 belediyeyle irtibata geçerek koordinatörlük görevini de yürüten Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek A.Ş.’yle birlikte yaklaşık altı ton kayısı aldı.