Finike Belediyesi, deprem riskine karşı önlemler alıyor

• 13 Mart 2023

Finike Belediyesi, olası bir depreme karşı gerekli önlemleri almak amacıyla başlattığı bilimsel araştırma ve çalışmalara devam ediyor.  Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında Finike’de de deprem riskine karşı önlem almak için başlatılan çalışmalar kapsamında Finike Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi arasında “Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü” imzalandı. Vatandaşların can güvenliğini önceleyerek yapıların depreme karşı güvenliğini sağlamaya yönelik gerçekleştirilen denetimler protokole bağlandı. Yapı ruhsatı gerektiren projeler ve yapı kullanma izni eki projeleri yürürlükteki kanunlara, yönetmeliklere, genelgelere ve proje hükümlerine göre ilgili meslek odası tarafından incelenecek ve denetlenecek.