Gaziemir Belediyesi 70 binada yapı incelemesi yaptı

• 13 Mart 2023
Gaziemir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’yle Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki 70 binada inceleme yaptı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, Türkiye’nin 11 ilinde büyük yıkıma neden oldu. Kolon kesme ve projeye uygunsuzluk nedeniyle binaların yıkıldığı iddiaları gündeme taşındı. Bu iddialar üzerine harekete geçen Gaziemir Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği için zemin katında dükkân olan yapılarda denetim yaptı. Belediyenin teknik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, yapıların projeye uygun olup olmadığı incelendi. Zemin katında alışveriş merkezi bulunan 70 binadaki incelemelerde kolon kesme işlemi veya kirişlere herhangi bir müdahale yapılıp yapılmadığına bakıldı. Yapıların fiziki durumuyla projelerinin karşılaştırılması sonucunda binaların taşıyıcı sistemlerine herhangi bir müdahalede bulunulmadığı tespit edildi.